Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-09@14:19:48 GMT

عفونت تنفسی علت مرگ کودکان زیر ۵ سال

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۱۸۵۳۴

عفونت تنفسی علت مرگ کودکان زیر ۵ سال

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ، شهلا شاطر آبادی ناس برنامه سلامت کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت : کودکان عضلات تنفسی ضعیفی دارند و به دلیل شرایط سنی و جسمی، بیشتر مستعد بیماری‌های تنفسی هستند .

وی به دونوع عفونت‌های تنفسی فوقانی و تحتانی در کودکان اشاره کرد و گفت : مهمترین عفونت‌های تنفسی فوقانی در این گروه سنی، گوش درد وگلودرد و مهمترین عفونت‌های تنفسی تحتانی پنومونی یا ذات الریه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی شایع‌ترین عامل این عفونت‌ها را ویروس‌ها دانست و با بیان اینکه عفونت‌های تنفسی بیشتر در فصول سرد سال با سرماخوردگی شروع می‌شود گفت: یک کودک سالم ممکن است طی یکسال چندین بار با علائمی مانند گرفتگی یا آب ریزش بینی، تب، کاهش اشتها و سرفه خشک به سرماخوردگی مبتلا شود و تا دو هفته باعث ایجاد سرفه وی شود، اما باید دانست چنانچه سرفه کودک تا ۱۴ روز بهبود نیافته و علائم سرماخوردگی یا سرفه در کودک پایدار شود نگرانی برای بیماری غیر از سرماخوردگی وجود دارد و احتمالاً کودک دچار عفونت تنفسی شده است.

شاطرآبادی با بیان اینکه در مراقبت از کودک باید به علائم خطر توجه داشت تأکید کرد : با مشاهده هر کدام از علائم تشنج، استفراغ مکرر، تنفس تند، ناله کردن، کاهش سطح هوشیاری، بی قراری و تحریک پذیری، تحرک کمتر از حد معمول و بی حالی، رنگ پریدگی شدید، کبودی لب‌ها و اطراف دهان، زردی در ۲۴ ساعت اول بعد از تولد و برآمدگی ملاج مراقبین و والدین سریعاً کودک و شیر خواران را به نزدیکترین مرکزبهداشتی - درمانی ببرند.

کارشناس برنامه سلامت کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه دور نگه داشتن کودک از افراد مبتلاء به سرفه یا سرما خوردگی، هوای آلوده و دود سیگار، رعایت بهداشت فردی در هنگام بغل کردن، شستشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون و استفاده از دستمال کاغذی و تزریق سالانه واکسن آنفلونزا را از جمله راه‌های پیشگیری از این بیماری دانست .

 

 

انتهای پیام/د

توصیه های پزشکی برای کودکان زیر ۵ سال

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۸۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ماسک‌های گیاهی برای بهبود عملکرد تنفس از سوی یک دانش آموز

فاطمه حسینی سیانکی، یکی از پژوهشگران دبستان راضیه شاهد در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: دانش‌آموزان بیشتر اوقات در آلودگی هوا به مدرسه نمی‌روند و به‌ویژه در فصل بهار آلودگی هوا به شکل حاد و مزمن بر سلامت انسان و تعدادی از اندام‌ها و سیستم‌های مختلف تاثیر می‌گذارد؛ لذا فیلترهایی تولید کردیم که منجر به جذب آلاینده‌ها می‌شود و ماسک‌های معطری که تنفس را راحت‌تر می‌کند.

وی ادامه داد: آلودگی هوا تاثیرات زیادی از جمله تحریکات تنفسی، بیماری‌های قلبی و تنفسی مزمن، سرطان ریه، عفونت‌های تنفسی حاد در کودکان و برونشیت مزمن در بزرگسالان، وخیم‌تر شدن بیماری‌های ریوی و قلبی و حملات آسمی می‌شود.

حسینی سیانکی تشریح کرد: همچنین علاوه بر آن مواجهه طولانی مدت و کوتاه مدت با آلاینده‌ها با مرگ زودرس و کاهش امید زندگی  همراه است؛ از این رو درصدد برآمدیم با تولید فیلترهای نانو و پسماند میوه‌جات در پاکسازی هوای کلان‌شهرها و با تولید ماسک‌های گیاهی جهت بهبود عملکرد تنفس تحولی نوین ایجاد کنیم.

این پژوهشگر ابراز کرد: پژوهشگران قصد دارند که با طرحی کاملا مقرون به‌صرفه و ابتکاری به ساخت تصفیه‌کننده هوا با استفاده از ذرات نانو و پسماند میوه‌جات که به محیط زیست آسیبی نمی‌زند، استفاده کنند.

حسینی سیانکی با بیان اینکه در تولید فیلترهای نانو از گیاهان پونه، اکالیپتوس و مریم‌گلی استفاده کردیم، تصریح کرد: همچنین می‌توانیم با استفاده از این فیلترها و ماسک‌ها در حوزه پزشکی و محیط زیست قدم گسترده‌ای برداریم.

تبسم کجوری، یکی دیگر از پژوهشگران دبستان راضیه شاهد با اشاره به بیان مشاهدات، ادامه داد: در این فیلترها از ذرات کربن، عصاره‌های پوست پیاز و پوست پرتقال استفاده شده است که نسبت به فیلترهای صنعتی بسیار مقرون به‌صرفه هستند.

سنا احمدی دانش دیگر این دبستان در تشریح نتیجه‌گیری، بیان کرد: این فیلتر مناسب همه فضا و مکان‌های مختلف است، زیرا از پوست پیاز و پرتقال تشکیل شده است و کار خلاقانه این فیلتر به دام انداختن ۳۳/۲۸ درصد کربن‌دی‌اکسید است و گیاه پونه بهترین عملکرد را نسبت به گیاهان دیگر داشته است و بهترین حجم تنفسی را روی شش افراد گذاشته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کودک ۱۰ ساله چطور قاتل شد؟ | چرا کودکان نباید فیلم ترسناک تماشا کنند؟
  • ساخت ماسک‌های گیاهی برای بهبود عملکرد تنفس از سوی یک دانش آموز
  • مشکلات رفتاری کودکان ۳ تا ۵ ساله را چگونه بر طرف کنیم؟
  • با این روش‌ها در فصل بهار سرما نمی‌خورید
  • دلیل اصلی پرخاشگری در کودکان چیست؟
  • کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • تاثیر تغییرات هوایی بر بیماری‌های عفونی / افزایش انگل‌های روده‌ای با مصرف آب غیربهداشتی
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • روز جهانی آسم ۱۴۰۳ + تاریخچه، شعار و پوستر World Asthma Day