Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-09@04:53:55 GMT

دلايل سرفه نوزادان چيست؟

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۷۴۹۳۳

دلايل سرفه نوزادان چيست؟

خبرگزاري آريا -
دو نوع سرفه در نوزادان وجود دارد
سرفه در کودکان و نوزادان بسيار رايج است. سرفه کردن نوزاد ممکن است باعث نگراني بسياري از والدين شود چون نمي توانند از فرزند خود علت دقيق سرفه هايش را بپرسند. گاهي هم نمي توانند تصميم بگيرند که چه موقع نوزاد خود را نزد پزشک ببرند. سرفه نوزاد مي تواند دلايل و انواع متفاوتي داشته باشد که در ادامه انواع، دلايل سرفه نوزادان را شرح داده ايم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سرفه نوزادان:
شنيدن صداي سرفه نوزادان براي والدين خوشايند نيست و معمولا باعث اضطراب والدين مي شود. اگر اين سرفه براي مدت زمان طولاني ادامه يابد، اين نگراني بيشتر مي شود. نوزادان زماني سرفه مي‌کنند که پوشش داخلي ناي تحريک شود. اين اتفاق زماني مي‌افتد که نوزاد بيمار است يا بدن نوزاد به علت مبارزه با بيماري مقدار زيادي مخاط يا خلط توليد کرده است.
نوزاداني که سرفه مي‌کنند، اغلب علائم ديگري مانند تب، آبريزش بيني يا مشکل تنفسي دارند. سرفه يکي از علائم شايع بيماري در کودکي مي‌باشد. سرفه نوزادان و کودکان مي‌تواند بسيار ناخوشايند باشد، اما معمولا نشانه‌اي از يک بيماري جدي نيست. اما گاهي اوقات، سرفه نياز به مراجعه به پزشک دارد.
انواع سرفه در نوزادان:
دو نوع سرفه در نوزادان وجود دارد:
سرفه خشک: زماني رخ مي دهد که فرزند شما به آلرژي يا سرما خوردگي دچار شده باشد. اين نوع سرفه به تميز شدن موکوز بيني کمک مي کند و يا مي تواند نتيجه ي گلو درد نوزاد شما باشد.
سرفه تر: اين نوع سرفه حاصل بيماري تنفسي بوده که با عفونت باکتريايي همراه باشد. اين سرفه باعث مي شود موکوز يا خلط (که حاوي گلبول هاي سفيد خوني براي مبارزه با آلودگي ها بوده) در راه هاي هوايي کودک تشکيل شود.
سرفه هاي خشک نوزادان ميتواند يکي از علائم آسم باشد
دلايل سرفه نوزادان:
سرفه نوزاد دلايل مختلفي دارد که براي درمان سرفه نوزاد بايستي در ابتدا بدانيد که علت سرفه نوزاد شما چيست.
1- خروسک يا کروپ:
فرزند تان سرما خورده و اگرچه بيني اش کيپ شده اما به خواب آرامي فرورفته است . چند ساعتي را مي خوابد که ناگهان با سرفه از خواب بيدار مي شود. سرفه هايش شبيه پارس کردن است . فرزند شما با چنين سرفه هايي به سختي نفس مي کشد.
اين بيماري در اثر ويروسي است که باعث تورم حنجره و ناي مي شود. معمولا از اول پاييز تا آخر زمستان چنين بيماري ويروسي رايج است و بيشتر کودکان شش ماهه تا سه ساله دچار آن مي شوند. اين نوع سرفه ها در روز کمتر است اما معولا تا دو شب ادامه دارد. گاهي اوقات وقتي کودک نفس مي کشد صدايي شبيه سوت از حنجره اش شنيده مي شود.
2- آسم
فرزند شما هميشه سرفه هاي خشک مي کند خصوصا در شب هاي زمستان به طوري که خواب آرام را از او گرفته است. علت اين نوع سرفه ها آسم است حالتي که در آن راه تنفسي متورم و باريک مي شود . گاهي اوقات بيشتر والدين تصور مي کنند خس خس سينه اولين نشانه آسم است اما سرفه هاي بسيار بد و آزار دهنده همي مي تواند نشانه اين بيماري باشد. اين سرفه ها با سرماي هوا، آلرژي و ورزش بيشتر مي شود.
3- عفونت:
سرفه مرطوب ناشي از ترشحات خلط و مخاط در دستگاه تنفسي پايين است که موجب تهوع و استفراغ مي‌شود. از علل شايع سرفه مرطوب عفونت است. سرفه مرطوب باعث خارج شدن خلط و مخاط از دستگاه تنفسي پايين مي‌شود.
4- سياه سرفه:
نوزاد مبتلا به سياه سرفه در ابتدا علائمي مانند يک سرماخوردگي ساده دارد، اما به تدريج سرفه او شديد‌تر مي‌شود. نشانه‌هايي که هفت تا ده روز پس از آلوده شدن کودک ظاهر مي‌شوند عبارت‌اند از: آبريزش بيني، سرفه و تب خفيف.
هنگام سرفه‌هاي طولاني، وقفه‌اي در تنفس عادي پديد مي‌آيد، بدين‌جهت صورت سرخ‌شده و لب‌ها کبود مي‌شوند. اغلب در پايان هر حمله که به‌صورت سرفه‌هاي پياپي ايجاد مي‌شود، ترشحاتي از دهان خارج مي‌شود و بيمار استفراغ مي‌کند. استفراغ پس از هر حمله، از علائم کليدي تشخيص بيماري سياه‌سرفه است. سياه سرفه مي‌تواند منجر به مشکلات تنفسي شود و نوزاد با کمبود اکسيژن مواجه شود
5- برونشيت:
چند روزي است که فرزندتان سرما خورده است و حالا سرفه هايش شديدتر شده. وقتي سرفه مي کند صداي سوت مانندي شنيده مي شود. به نظر تندتر نفس مي کشد. چنين علائمي حاکي از برونشيت است بيماري اي که در آن، مجاري تنفسي به شدت باريک مي شود. در اين بيماري نفس کشيدن براي کودک بسيار سخت مي شود. علت اصلي برونشيت نوعي ويروس است و معمولا در فصل هاي زمستان کودکان دچار آن مي شوند.
6- آنفولانزا:
فرزند شما بسيار ناتوان شده است. سرفه هايي که مي کند توان زيادي از او مي گيرد. تب بالايي دارد. درد عضله دارد و تو دماغي صحبت مي کند. او دچار آنفولانزا شده است. سرفه و عطسه کودکان بيمار اين ويروس را در محيط پراکنده مي کند.
7- ذات الريه
ذات الريه عفونتي باکتريايي يا ويروسي در ريه است که با شرايطي خاص مثل سرما خوردگي خود را نشان مي دهد. صداي سرفه نوزاد مبتلا به ذات الريه معمولا تر است. کودکاني که به ذات الريه مبتلا هستند اغلب بي حال و خسته هستند و مرتب سرفه مي کنند.
راه درمان سرفه هاي ناشي از ذات الريه به اين موضوع بستگي دارد که آيا عامل اين بيماري باکتريايي است يا ويروسي، بنابراين اگر فرزند شما تب نيز دارد به پزشک مراجعه کنيد. ذات الريه بيماري خطرناکي است که بايد جدي گرفته شود.
8- ورود اشياي خارجي به گلو
غذا ها، مثل تکه هايي از هويچ يا هر چيز ديگري شايع ترين علت مسدود شدن گلوي کودک مي تواند باشد. اگر کودک شما حين غذا خوردن يا بازي با اسباب بازي هايش ناگهان شروع به سرفه کرد، سريعا دهان او را باز کنيد و شي وارد شده به دهانش را بيرون آوريد، معمولا کودکان با سرفه کردن اين اشيا را بيرون مي اندازد.
گاهي اوقات با ديدن سرفه نوزادان نياز به مراجعه به پزشک مي باشد
چه زماني براي سرفه هاي نوزاد به پزشک مراجعه کنيم؟
در صورت وجود هر يک از علائم زير همراه با سرفه، کودک را به پزشک ببريد:
- تب، با دماي بالاي 100.4 درجه فارنهايت (38 درجه سانتيگراد)
- بي حالي، رخوت و خستگي شديد
- سرفه همراه با سر و صداي عجيب و غريب و يا همراه با صداي خس خس يا سوت زدن
- کودک به درستي غذا نخورد و اشتهاي خود را از دست بدهد
- سرفه، همراه با خلط سبز رنگ زياد و حاوي لکه هاي قرمز و يا داراي بوي ناخوشايند
- کودک پس از يک دوره سرفه، نيمه هوشيار يا بي حال شود
- کودک بعد از سرفه، از درد در ريه ها يا سينه شکايت کند. قفسه سينه نيز هنگامي که لمس مي شود، آزرده شود، که ممکن است به علت آسيب ديدگي عضله ها يا از هم باز شدن دنده ها باشد که ناشي از سرفه شديد است
- فعاليت هاي ساده مانند بالا رفتن از پله ها، به سرعت دويدن و راه رفتن در خارج از منزل باعث سرفه مي شوند
- نوزاد معمولا پس از سرفه استفراغ کند
- کودک در طول سرفه به زور نفس بکشد و قادر به توليد صدا از دهان نباشد.
- لب هاي کودک پس از چند لحظه سرفه، صورتي رنگ شوند
- کودک پس از سرفه ي شديد، بيهوش شود
پزشک براساس علت سرفه، روش درمان مناسب را به شما پيشنهاد مي کند.
گردآوري: بخش کودکان بيتوته

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۷۴۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی بخش جدید مراقبت‌های ویژه نوزادان در بیمارستان اهواز

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا رفعتی نوایی ظهر امروز دوشنبه در گفت‌وگویی رسانه‌ای بیان کرد: با توجه به نیاز روز افزون استان خوزستان به منظور درمان نوزادانی که دچار بیماری و نیازمند بستری در بخش نوزادان هستند، بخش جدید مراقبت‌های ویژه نوزادان تحت عنوان ان‌آی‌سی‌یو (NICU) در بیمارستان طالقانی اهواز راه‌اندازی شد.

وی ادامه داد: بخش یادشده با برخورداری از ۱۲ تخت NICU، ۱۸ تخت نوزادان و همچنین با بهره‌گیری از پیشرفته‌ترین تجهیزات و حضور پزشکان متخصص، فوق تخصص و اعضای هیأت علمی دانشگاه، در یک فضای فیزیکی بسیار مناسب راه‌اندازی شده است.

رفعتی اظهار کرد: با راه‌اندازی بخش مذکور، بار مراجعات به سایر مراکز ارائه‌دهنده خدمات به نوزادان کاهش خواهد یافت که خدمتی دیگر در راستای ارائه مطلوب خدمات درمانی به مردم استان خوزستان است.

کد خبر 6098242

دیگر خبرها

  • شیر نخوردن نوزاد؛ بررسی ۰ تا ۱۰۰ دلایل + راهکار
  • پانزدهمین جشنواره گلغلتان نوزادان در امیریه دامغان انجام شد
  • شیر نخوردن نوزاد؛ بررسی 0 تا  100 دلایل + راهکار
  • درمان زخم پیش رونده سالک در یک کودک ۲ ساله در اصفهان
  • این مراسم به لطافت برگ گل برای نوزادان برگزار می‌شود| از آیین گل غلتان چه می‌دانید؟
  • پوسیدگی دندان شایع‌ترین بیماری بشر/ به طور میانگین هر کودک ۱۲ ساله ایرانی ۲ دندان پوسیده دارد
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • راه‌اندازی بخش جدید مراقبت‌های ویژه نوزادان در بیمارستان اهواز
  • رابطه تاریخ تولد رند و افزایش اوتیسم + فیلم