Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین، فرهاد مصدق، متخصص بیماری های عفونی روز دوشنبه در گفتگو با ایرنا در این خصوص توضیح داد: سرفه های خشک ممکن است حتی بعد از رفع عفونت همچنان ادامه داشته باشد زیرا لایه های محافظ راه تنفسی آسیب دیده اند.

وی اظهار داشت: رعایت ۲ هفته قرنطینه بعد از بهبودی کافی است و اگر فردی بعد از این مدت سرفه کند، دلیل بر این نیست که ویروس در بدنش وجود دارد همانطور که در بیماری های ریوی بعد از یک سرماخوردگی ساده هم ممکن است تا چند هفته سرفه ادامه داشته باشد، در این بیماری نیز به خاطر التهاباتی که در راه های هوایی ایجاد می شود، بعد از بهبودی ممکن است سرفه ها چند هفته باقی بماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصدق افزود: معمولا این سرفه ها با مصرف آنتی هیستامین بهتر می شوند اما اگر شدت آنها زیاد باشد، به درمان های دیگری نیاز است.

وی ادامه داد: بیشتر مبتلایان به کرونا معمولا تا ۱۰ روز بعد از شروع علایم و به شرطی که حداقل ۲۴ ساعت بدون استفاده از داروهای تب بر، تب نداشته باشند و علایم آنها نیز رو به بهبودی باشد، می توانند از قرنطینه خارج شوند.

به گفته مصدق شواهد بالینی در ماه های اخیر نشان می دهد تست کرونا ممکن است حتی تا ۱۲ هفته یا سه ماه پس از شروع علایم هم مثبت باقی بماند اما به منزله ناقل بودن افراد تلقی نمی شود و این افراد با خیال راحت می توانند بدون انجام تست دوباره از قرنطینه خارج شوند.

مجموع آمار مبتلایان قطعی در کشورمان به یک میلیون و ۱۸۳ هزار و ۱۸۲ نفر رسید و ۹۲۴ هزار و ۶۸۵ نفر نیز بهبود یافته‌اند.

تاکنون هفت میلیون و ۲۵۳ هزار و ۷۵۰ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است و در حال حاضر و بر اساس آخرین تحلیل ها ۲۰۵ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۲۴۳ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.

بر پایه آمارهای ۲۴ ساعت اخیر «نرخ مرگ» در کشورمان با کمی کاهش به ۵.۵ درصد رسید و به همین تناسب، «نرخ بهبود» ۹۴.۵ درصد شد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کرونا سرفه خشک قرنطینه سرماخوردگی کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۹۰۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوابیدن روی زمین برای کمردرد خوب است یا بد؟

آفتاب‌‌نیوز :

خوابیدن روی کف ممکن است برای برخی افراد در شرایط خاص مزیت‌هایی داشته باشد. به‌علاوه، برخی کارشناسان می‌گویند دمای خنک‌تر نزدیک زمین ممکن است کیفیت خواب و راحتی کلی را بهبود بخشد.

خوابیدن روی زمین بهترین گزینه برای هر نوع کمردردی نیست

به‌نوشته‌ی ساینتیفیک آمریکن، بخشی از مزایای خوابیدن روی کف زمین ممکن است روانی باشد. دیردره کانروی در کلینیک خود بیماران دچار بی‌خوابی را ملاقات کرده است که وقتی تختخواب خود را ترک می‌کنند و جای دیگری ازجمله روی کف می‌خوابند، بهتر می‌خوابند. او می‌گوید این تسکین می‌تواند روانی باشد.

اگر تختی کهنه و وارفته داشته باشید، با خوابیدن روی کف ممکن است احساس خوبی داشته باشید. در این تخت‌ها لگن پایین‌تر از کمر قرار می‌گیرد، زیرا معمولا ناحیه لگن وزن بیشتری دارد و ستون فقرات را به حالت خمیده درمی‌آورد.

پیتر جی وانگ، استاد گروه ارتوپدی و توانبخشی در دانشکده پزشکی ییل که به‌طور معمول بیماران مبتلا به کمردرد را درمان می‌کند، می‌گوید در مقایسه با تشک‌های بیش از اندازه نرم، کف می‌تواند حمایت بهتری ارائه دهد.

خوابیدن روی زمین لزوما بهترین گزینه برای هر نوع کمردردی نیست. دلیل اصلی این است که شکل ستون فقرات انسان‌ها به‌طور قابل‌توجهی با شکل زمین متفاوت است.

ستون فقرات ما مستقیم نیست و دارای انحنا است. یکی از این انحنا‌ها فاصله‌ای بین بخش پایین کمر و کف زمین ایجاد می‌کند. این انحنا بدون حمایت به مرور زمان صاف می‌شود و این امر می‌تواند به کمردرد منجر شود. یکی دیگر از مشکلات خوابیدن روی کف زمین این است که بخش بالای کمر بیش از حد بالا نگه داشته می‌شود و این امر می‌تواند منجر به سفتی مفاصل شود.

اگر کمردرد دارید، به جای خوابیدن روی زمین تشک فرسوده خود را عوض کنید
برت جاکوبسون، استاد حرکت‌شناسی در دانشگاه ایالتی اوکلاهما می‌گوید کف سخت نقاط فشاری را در مکان‌هایی مانند لگن، باسن و پاشنه ایجاد می‌کند. این امر می‌تواند جریان خون به آن نواحی را محدود کند و به‌طور بالقوه به بافت نرم آسیب بزند.

پس چگونه اجداد ما در حالی که هزاران سال روی خاک می‌خوابیدند، کمر سالمی داشتند؟

دانیل لیبرمن، استاد دانشگاه هاروارد که زیست‌شناسی تکامل را مطالعه می‌کند، می‌گوید ما برای خوابیدن روی سطوح نرم و راحت تکامل پیدا نکرده‌ایم. این درحالی است که شکارچی‌گردآورندگان از ابتدای زندگی روی زمین می‌خوابیدند و شاید از همان کودکی دربرابر اثرات نامطلوب آن مقاومت به دست می‌آوردند. تفاوت دیگر این است که مردمان باستانی فعالیت بدنی بیشتری در طول روز داشتند و شیوه زندگی آن‌ها ممکن است به آن‌ها کمک کرده باشد که با وجود خوابیدن روی کف زمین، دچار درد نشوند.

لیبرمن می‌گوید امروزه فناوری‌های سودمندی وجود دارند که برای نیاکان ما ناشناخته بودند. تشک‌های امروزی که سطوح جدیدی از پشتیبانی و راحتی را فراهم می‌کنند، از این نمونه‌ها هستند.

تشک‌های با سفتی متوسط معمولا تعادل مناسبی بین کف سخت و تشک‌های قدیمی نرم‌تر ایجاد می‌کنند. براساس مطالعه مروری که سال ۲۰۲۱ منتشر شد، تشک‌های با سفتی متوسط برای پیشگیری از کمردرد و رفع آن و نیز حمایت از شکل ستون فقرات بهترین کارآیی را دارند.

اگر کمردرد دارید، راه‌حل مفید می‌تواند عوض کردن تشک فرسوده به‌جای خوابیدن روی زمین باشد. متوسط طول عمر تختخواب آمریکایی ۱۰ سال است که معادل سه سال زمان خواب است. هیچ‌کدام از اثاثیه منزل این وزن و این میزان استفاده را متحمل نمی‌شود. در مطالعه‌ای، تشک جدید و سفت‌تر کمردرد را ۴۷ تا ۶۳ درصد کاهش داد.

البته دانشمندان روی استاندارد عینی برای اندازه‌گیری میزان سفتی تشک به توافق نرسیده‌اند. بیشتر مطالعات نشان می‌دهند ارزیابی هر فردی از میزان سفتی تشکی خاص ممکن است با ارزیابی دیگری فرق داشته باشد.

تشک با سفتی متوسط درنظر یک شخص ممکن است برای فرد دیگر خیلی سفت باشد و یکی از دلایل این امر می‌تواند تفاوت در وزن افراد باشد. برای مثال، افرادی که وزن بیشتری دارند، برای حمایت از وزن خود به تشک سفت‌تری نیاز دارند. به همین دلیل، خوابیدن روی کف برای آن‌ها ممکن است راحت‌تر از خوابیدن روی کف برای افراد ریزجثه‌تر باشد.

سفتی بیشتر تشک می‌تواند برای افرادی که روی پهلو و شکم می‌خوابند، نیز مفید باشند، اگرچه خوابیدن به پهلو روی تشک سفت ممکن است منجر به انحنای بخش پایین ستون فقرات به سمت پهلو شود. تشک‌های سفت ممکن است برای افرادی که به پشت می‌خوابند ایده‌آل نباشند، زیرا باسن و بالاتنه آن‌ها بالاتر از سایر قسمت‌های بدن آن‌ها قرار می‌گیرد.

برای تایید فرضیه‌های فوق به پژوهش نیاز است. برای بیشترین راحتی هنگام دراز کشیدن به پشت، سطح خواب باید حالتی ایجاد کند که شبیه موقعیت ایستادن مناسب باشد و دستیابی به این امر روی کف دشوار است.

اگر نمی‌توانید تشک جدیدی تهیه کنید، مموری فوم می‌تواند گزینه مناسبی باشد چرا که با انحنای ستون فقرات شما سازگاری دارد و صرف‌نظر از موقعیت خواب آن را به شکل طبیعی حفظ می‌کند.

وانگ بیماران زیادی داشته است که از استفاده از مموری فوم راضی هستند. او می‌گوید تشک‌ها و بالش‌های تشکیل‌شده از این ماده می‌توانند برای ستون فقرات بسیار مفید باشند.

البته پیدا کردن سطح مناسب برای خواب تنها بخشی از پازل برای حل کمردرد است. عوامل مهم دیگر عبارتند از حفظ قدرت عضلات مرکزی، انعطاف‌پذیری و وزن سالم. وانگ می‌گوید: «ما بر پیشگیری تمرکز می‌کنیم، نه فقط موادی که روی آن می‌خوابید.»

منبع: سایت انتخاب

دیگر خبرها

  • افتتاح کارگاه تولید تجهیزات پزشکی در کرج/ «ما می توانیم» محقق شد
  • جمع‌آوری واکسن‌ کرونای شرکت آسترازنکا در سطح جهان
  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران شیوع کرونا هستیم
  • از رویداد هفته آینده گوگل چه انتظاری داشته باشیم؟
  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران کرونا هستیم
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • خوابیدن روی زمین برای کمردرد خوب است یا بد؟
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!